НБУ зобов'язав банки розкривати інформацію про кредитну якість фінактивів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ зобов'язав банки розкривати інформацію про кредитну якість фінактивів

Кредит&Депозит
325
Нацбанк України (НБУ) затвердив нову редакцію інструкції про порядок складання та оприлюднення фінансової звітності банків країни, якою зобов'язав кредитно-фінансові установи розкривати інформацію про кредитну якість всіх фінансових активів.
Як повідомив НБУ в листі банкам, оновлена інструкція про порядок фінзвітності закріплена його постановою № 480, що набуває чинності з 29 січня.
У листі відзначається, що інструкція передбачає широке розкриття інформації про фінансові інструменти, їхній вплив на фінансовий стан, а також характер і рівень ризиків, що виникають внаслідок їх використання.
"Зокрема, передбачається розкриття інформації про кредитну якість всіх фінансових активів, у тому числі і тих, по яких не визнавалося зменшення корисності. Так, наприклад, аналіз кредитної якості цінних паперів здійснюється в розрізі емітентів, а саме: великі, середні, малі підприємства, або передбачається альтернативне розкриття інформації за наявності рейтингів", - відзначається в листі.
Відповідно до постанови, банки України будуть зобов'язані складати та оприлюднювати фінансову звітність із урахуванням вимог оновленої інструкції, починаючи з річної звітності за 2008 рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас