Глава Societe Generale відмовився від зарплати і премій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Societe Generale відмовився від зарплати і премій

Валюта
233
Глава Societe Generale Даніель Бутон відмовився від піврічної зарплати, премій і частки зарплати в акціях після виявлення великого розкрадання коштів у банку, що досягає 4,9 млрд євро.
Про це глава одного з найбільших і найстарших банків Франції оголосив сьогодні на прес-конференції. Бутон сказав, що за його прикладом "зі сприяння стабілізації ситуації в банку" діятиме і його заступник Філіпп Сітерн.
Глава фінансової установи повідомив, що співробітник, що зробив найбільше розкрадання, працював у банку близько 5 років, з них 3 роки - у відділі найважливіших фінансових операцій банку. Йому були відомі всі системи контролю операцій, які він уміло обійшов. Надалі безпека операцій і процедури контролю в банку "будуть трохи поліпшені", сказав Бутон.
Глава банку повідомив, що звільнено начальника відділу, де працював співробітник, що скоїв злочин. "Будуть і інші звільнення", - сказав Бутон.
Прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон, що перебуває сьогодні на економічному форумі в Давосі, назвав "дуже великими" розкрадання, зроблені в Societe Generale, а саму справу - "серйозною".
У той же час він підкреслив, що вона "ніяк не пов'язана із ситуацією на світових фінансових ринках". Фійон виступив на підтримку ініціатив керівництва Societe Generale зі значного збільшення капіталу банку на 5,5 млрд євро - ця операція повинна бути здійснена в найближчі дні. Фійон запевнив, що "французький уряд з великою увагою стежить за ситуацією" у зв'язку зі справою Societe Generale.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас