Євро подорожчав до долара на заявах члена ЄЦБ з приводу ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро подорожчав до долара на заявах члена ЄЦБ з приводу ставки

Валюта
543
Євро подорожчав до долара в четвер, після того як член ради директорів Європейського центрального банку Аксель Вебер відкинув чутки, що циркулюють на ринку, про скорочення базової процентної ставки в єврозоні, повідомляє агентство Bloomberg.
До 15:24 курс євро до долара піднявся до $1,4677 з $1,4629 на закриття торгів 23 січня. До ієни європейська валюта підвищилася до 156,32 ієни з 156,11.
Процентні ставки в єврозоні як і раніше залишаються "стимулюючими" (accommodative), і, очікуючи їхнього зниження, інвестори лише видають бажане за дійсне, заявив Вебер.
"Прогнози для економіки регіону - позитивні, і доти, поки вони не зміняться, я буду говорити про те, що рівень ставки залишається стимулюючим, а не обмежувальним для зростання", - сказав Вебер в інтерв'ю Bloomberg Television у Давосі.
"На багатьох ця заява справила враження, - говорить Мансур Мохіуддін з UBS. - Однак в економіки єврозони немає імунітету до вповільнення зростання світової економіки, і до другого кварталу ЄЦБ буде більш схильний знизити ставку".
Крім того, позиції євро були підкріплені виходом індексу Ifo, що зненацька показав зростання упевненості німецького бізнесу в січні до 103,4 пункту. Аналітики прогнозували падіння показника до 102,3 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас