Бізнесмен купив права на будівництво готельно-офісного центру в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнесмен купив права на будівництво готельно-офісного центру в Києві

377
Учора стало відомо ще про один великий актив підприємця Дмитра Фірташа в сфері нерухомості.
Антимонопольний комітет видав підконтрольній підприємцеві Heritage Properties International дозвіл на покупку "Української торговельної лінії", що володіє скандально відомим проектом будівництва готельно-офісного центру на території музею "Київська фортеця".
Фірташ і раніше був співвласником проекту, а покупка проходить у рамках реструктуризації ним свого девелоперського бізнесу.
Антимонопольний комітет учора повідомив про видачу дозволу шведській Heritage Properties International AB на покупку більше 50% частки "Української торговельної лінії" (УТЛ). Саме Heritage раніше придбала в інтересах Дмитра Фірташа більше 55% ЗАТ "Мандарин Плаза", що володіє торговим центром "Мандарин Плаза", бізнес-центром "Вітрило" і земельною ділянкою площею 1 га на вул. Грушевського, 30. За словами члена наглядової ради "Мандарин Плаза" Дмитра Ароцкера, покупка 100% УТЛ у компанії "ЛВ-Холдинг" буде завершена до кінця тижня.
ТОВ "Українська торговельна лінія" володіє земельною ділянкою площею 2,28 га на вул. Рибальській, 24/16 і проектом будівництва на ній готельно-офісного центру. Планується, що площа центру складе 325 тис. кв. м - на 52 поверхах будуть розташовані 142 тис. кв. м офісів і 20 тис. кв. м торговельних площ і готельних апартаментів. Вартість будівництва оцінюється в $350-400 млн.
Будівництво офісного центру на вул. Рибальській, 24/16 пов'язане з голосним скандалом. На початку минулого року дирекція історико-архітектурного музею "Київська фортеця", на території якого планується будівництво центру, заявила, що в новорічну ніч у Києві були зруйновані кілька історичних споруд. Пізніше Київміськдержадміністрація відмовилася визнати ці споруди пам'ятками культурної спадщини.
Угода купівлі Heritage УТЛ, схоже, є лише реструктуризацією девелоперського бізнесу Фірташа. Учора відразу кілька джерел на ринку нерухомості повідомили, що раніше Дмитро Фірташ разом з екс-власником "Мандарин Плаза" Вагіфом Алієвим володів "ЛВ-Холдингом" та "Українською торговельною компанією".
Цю інформацію підтвердило і джерело із близького оточення Фірташа. Алієв від коментарів відмовився, а офіційний представник Group DF (поєднує активи підприємця) Леонід Фінк повідомив, що про активи Фірташа в нерухомості буде оголошено після "реструктуризації Group DF і підрозділу Real Estate, що входить до її складу", яка проходить на даний момент.
Віце-президент інвестбанку "Ренесанс Капітал" Сергій Алексеєнко вважає консолідацію активів Фірташем логічною. "Для настільки великих проектів у нерухомості необхідно більше $1 млрд інвестицій. При непрозорій структурі власності залучити такі кошти через банківське, проектне фінансування або розміщення на біржі неможливо", - упевнений Алексеєнко.
Раніше виконавчий директор Group DF Роберт Шетлер-Джонс повідомляв, що на червень 2007 року "інвестиції Фірташа в нерухомість в Україні становили близько $300 млн".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас