Парламенту України пропонують замінити представників в НР Ощадбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламенту України пропонують замінити представників в НР Ощадбанку

231
Верховній Раді України пропонують замінити своїх представників у наглядовій раді (НР) ВАТ "Державний ощадний банк України" (Ощадбанк, Київ).
Відповідний проект постанови парламенту зареєстрований 23 січня (№1422): документ підготовлений першим заступником глави комітету ВР із питань фінансів і банківської діяльності Станіславом Аржевітіним (фракція "Наша Україна-Народна Самооборона") і членом комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрієм Кожем’якіним (фракція БЮТ).
Відповідно до тесту документа, що розміщений на веб-сайті парламенту, членами НР цього держбанку пропонується призначити Володимира Смоленка (фракція "НУ-НС", до червня-2006 працював в "СЕБ Банк"), Василя Юрчишина ("НУ-НС", керівник економічних програм Центру ім.Разумкова), Костянтина Єфименка (БЮТ), Валерія Стригуна (БЮТ), Анатолія Головка (фракція Компартії України, до 2008 року міністр промислової політики).
Як повідомлялося, парламент України в лютому-2007 своєю постановою призначив членами НР Ощадбанку Юрія Бордюгова, Данила Волинця, Анатолія Литюка, директора департаменту податкової та митної політики Мінфіну Сергія Чекашкіна та Миколу Суганяку (до травня 2005-го - глава правління Ощадбанку), а в травні-2007 змінив М.Суганяку на Олега Кошеленка.
В Україні діють два держбанки: Ощадбанк заснований в 1991 році, Укрексімбанк - в 1992 році. За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2007 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідав восьме місце (17,072 млрд грн) серед 173 банків, що діяли в країні.
НР є вищим органом управління держбанків. На сьогодні НР держбанків формуються на паритетних засадах парламентом, урядом і президентом України: по п'ять членів. Відповідно до чинного законодавства, повноваження членів НР держбанків можуть припинятися рішеннями парламенту, президента та уряду за їхніми квотами, але не раніше ніж через один рік від дня призначення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас