У МВС виявили, що в Токіо Рудьковський теж літав з порушеннями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВС виявили, що в Токіо Рудьковський теж літав з порушеннями

Кримінал
232
Працівники Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України виявили факти незаконного використання службового становища посадовими особами Міністерства транспорту та зв'язку України під час здійснення робочого візиту в Токіо в період з 7 до 13 липня 2007 року. Про це повідомили в прес-службі ЦОС МВС України
"Делегація Мінтрансзв’язку в складі 11 чоловік на чолі з Міністром перебувала з робочим візитом у місті Токіо. При цьому всі витрати на службове відрядження згаданих посадових осіб незаконно фінансувалося за рахунок одного з державних підприємств. Разом з тим до складу делегації були незаконно включені чотири людини, які не є службовцями Мінтрансзв’язку", - говориться в повідомленні. Як показала перевірка, за результатами відрядження делегації Мінтрансзвя’зку до Токіо відсутні документи про обговорення або вирішення питань співробітництва Міністерства з японською стороною в сфері транспорту та зв'язку.
Також, відзначають у прес-службі, всупереч вимогам нормативно-правових актів Президента та Кабміну, посадові особи Мінтрансу проігнорували необхідність взаємодії з Міністерством закордонних справ України в організації закордонних відряджень і обов'язкового надання МЗС копій відповідних документів (підстава виїзду, кошторис, звіт про відрядження і т.п.).
У прес-службі підкреслюють, що дії посадових осіб Мінтрансу привели до незаконних видатків державних коштів на суму 122 тис. 213 грн.
Таким чином, на думку фахівців ГУБОЗ МВС України, у вищезгаданих діях посадових осіб Міністерства транспорту та зв'язку України вбачаються ознаки посадових злочинів.
Зараз зібрані матеріали направлені в прокуратуру м. Києва для ухвалення процесуального рішення.
Нагадаємо, 13 грудня минулого року СБУ викликала на допит Рудьковського в справі щодо незаконного використання державних коштів у Мінтрансі на суму 390 тис. грн.
Епізод, по якому викликається Рудьковський у СБУ, стосується поїздки "Київ - Париж - Київ" на приватному чартерному літаку, що він здійснив з 9 до 12 червня минулого року, оплативши цей рейс за рахунок Мінтрансу.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас