Мінрегіонбуд почало реалізацію програми реконструкції старого житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіонбуд почало реалізацію програми реконструкції старого житла

173
Міністерство регіональної політики та будівництва почало реалізацію програми реконструкції старого житла. Про це говориться в повідомленні прес-служби міністерства.
Зокрема, Мінрегіонбуд визначило міста, де будуть здійснюватися пілотні проекти з комплексної реконструкції житлових кварталів: Київ, Луцьк, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Харків, Чернігів, Суми, Миколаїв, Полтава, Донецьк і Дніпропетровськ.
За словами міністра Василя Куйбіди, сьогодні йде підготовка нового законопроекту "Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду", оскільки норми, закріплені в чинному законодавстві фактично не діють через свою непогодженість і недосконалість.
"Зміни існуючого законодавства з реконструкції застарілого житлового фонду дадуть можливість органам місцевого самоврядування почати процес відселення з будинків, що підлягають реконструкції, а також створити економічний механізм для залучення інвесторів", - цитує прес-служба міністра.
Сьогоднішнє законодавство не передбачає примусового виселення, тому для врегулювання цієї ситуації в новому законопроекті планується закріпити поняття "громадського нестатку".
Куйбіда рекомендував регіональним органам влади відкоригувати генеральні плани міст, виділити зони реконструкції (по 5 зон у кожному регіоні), розробити проектно-кошторисну документацію і визначити шляхи реалізації пілотних проектів.
Він відзначив, що на розробку генпланів міст програмою "Субвенції на соціально-економічний розвиток" передбачається 5,7 млн. гривень.
Завдання міністерства регіональна влада повинна виконати протягом року.
Як повідомляло агентство, Міністерство регіонального розвитку та будівництва має намір розробити нову політику в містобудуванні, реконструкції та будівництві житла, збереженні архітектурних пам'яток.
У грудні 2007 року Мінрегіонбуд заявляло про намір створити нову систему органів місцевого самоврядування.
У листопаді 2007 року Мінрегіонбуд ініціювало проведення аудита регіонів для визначення планів їхнього розвитку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас