Шлапак: Кабмін не злякався "укрнафтівського" шантажу Коломойського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак: Кабмін не злякався "укрнафтівського" шантажу Коломойського

Енергетика
306
Кабінет міністрів України розглядає можливість продажу держпакета акцій "Укрнафти". Однак не буде робити преференцій групі "Приват". Про це заявив заступник глави Секретаріату президента та представник президента в Кабміні Олександр Шлапак.
Відповідно до інформації видання, група "Приват" пропонує уряду продати їй держпакет (50% +1) "Укрнафти" або викупити частку "Привата" (42%). У протилежному випадку "Приват" не відкидає, що продасть свої акції росіянам.
У свою чергу Олександр Шлапак розцінює такі заяви власників "Привата" як шантаж. Шлапак відзначив, що влада не збирається робити якісь преференції для приватних акціонерів компанії та "продавати підприємство комусь в одні руки".
"Наскільки мені відомо, Геннадій Боголюбов (співвласник групи "Приват".) завжди був прибічником відкритих і чесних конкурсних продажів. Якщо держава вирішить продавати свій пакет - той, хто більше заплатить, той і одержить його у власність", - резюмував Шлапак.
Нагадаємо, учора "Укрнафта" не змогла провести збори акціонерів через відсутність кворуму. Акціонери "Укрнафти" планували розглянути розподіл прибутку компанії за підсумками 2006 року.
Президент Віктор Ющенко указом від 7 вересня доручив Кабміну до 15 жовтня вжити заходів, спрямованих на забезпечення одержання "Нафтогазом України" прибутку відповідно до його частки у статутному фонді "Укрнафти" за результатами діяльності в 2006 році.
50%+1 акція "Укрнафти", що є відкритим акціонерним товариством, належить Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України", близько 42% акцій належить компаніям, афільованим із Приватбанком.
2006 рік "Укрнафта" закінчила із чистим прибутком 2 412,6 млн гривень, збільшивши дохід від реалізації продукції на 56,28% до 13 037,9 млн гривень.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас