Тимошенко: Недобросовісні інвестори можуть втратити і об'єкти, і гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Недобросовісні інвестори можуть втратити і об'єкти, і гроші

233
Кабінет Міністрів України наполягає на розірванні угод про приватизацію без компенсації інвесторові, якщо інвестиційні обов'язки та угоди про приватизацію не будуть виконуватися. Про це заявила Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.
За її словами, на включенні цієї норми в проект змін у Закон про приватизацію держмайна буде наполягати Кабінет Міністрів України.
Юлія Тимошенко заявила, що на даний момент жодна із приватизаційних угод, за винятком угоди про "Криворіжсталь", не виконується в повному обсязі.
"Тому що немає ніякої відповідальності в чинному законодавстві, немає ніяких інших систем відповідальності в самих угодах, і тому, коли інвестор одержує підприємство, він може з ним робити все, що завгодно - закривати, різати на металобрухт, викидати половину колективу. Все може. І тому ми хочемо, щоб у Законі з'явилася норма, що за невиконання умов приватизаційної угоди така приватизаційна угода буде розриватися без повернення тих грошей, які заплатили за підприємство. Оскільки... ніхто не має права Україну знищувати як конкурента на світових ринках, цілеспрямовано знищуючи підприємство", - сказала Прем'єр-міністр.
Як повідомлялося, сьогодні заступник глави Фонду державного майна України Дмитро Парфененко заявив, що прийняття пакета законодавчих ініціатив щодо приватизації Кабінет Міністрів України переніс на наступне засідання.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас