Apple отримала рекордний прибуток з моменту створення компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple отримала рекордний прибуток з моменту створення компанії

162
Прибуток американської компанії Apple Inc. в I фінансовому кварталі злетів на 58% завдяки високому попиту на комп'ютери Mac і плеєри iPod під час різдвяного сезону. Як відзначив глава компанії Стів Джобс, компанія домоглася найвищих показників прибутку та продажів за історію її існування.
Прибуток компанії в минулому кварталі злетів до 1,58 млрд дол., або 1,76 дол. на акцію. Про це повідомляється в прес-релізі компанії, опублікованому після закриття регулярних торгів на американських фондових майданчиках у вівторок 23 січня. Попереднього року цей показник дорівнював 1 млрд дол., або 1,14 дол. на акцію. Доходи компанії збільшилися до 9,6 млрд дол. проти 7,12 млрд дол. попереднього року. Аналітики, що брали участь в опитуванні Thomson Financial, прогнозували прибуток компанії в розмірі 1,62 дол. на акцію при доходах 9,47 млрд дол.
У минулому кварталі компанії вдалося продати 22 млн плеєрів iPod і 2,3 млн комп'ютерів Macintosh. Обсяг продажів смартфонів iPhone склав 2,3 млн одиниць.
Проте, акції компанії під час електронних торгів впали на 11% через несприятливий прогноз на II фінансовий квартал, що виявився нижчим від очікувань аналітиків з Уолл-Стріт. Apple очікує, що її прибуток в II фінансовому кварталі дорівнюватиме 0,94 дол. на акцію при доходах 6,8 млрд дол. Це нижче від очікувань аналітиків, які прогнозують 1,09 дол. на акцію при доходах 6,99 млрд дол.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас