Україна готова збільшити поставки вугілля в Болгарію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готова збільшити поставки вугілля в Болгарію

Енергетика
170
Україна збільшить поставки вугілля в Болгарію, якщо болгарська сторона буде інвестувати в розвиток українських вугільних підприємств, повідомив міністр вугільної промисловості України Віктор Полтавець журналістам у Донецьку в середу.
"У нас є вже договори на експорт цього вугілля. Якщо вони готові вкладати гроші в розвиток підприємств понад укладені договори, ми будемо працювати з ними і забезпечувати їх цим паливом", - сказав він, уточнивши, що Болгарія зацікавлена в імпорті з України антрациту з низьким вмістом сірки.
"Вони просять нас дати на Варну додатково до мільйона тонн антрациту із сіркою до 1,2%. У нас це найбільший дефіцит. У нас є антрацит, але саме з такою сіркою - обмежена кількість", - відзначив глава Мінпаливенерго.
Полтавець уточнив, що в Україні тільки два об'єднання добувають таке паливо. Він додав, що в четвер вилітає в Луганську область, де розташовані ці підприємства, у тому числі для розгляду можливості поставок вугілля в Болгарію.
Міністр також повідомив, що зустрічався з болгарською делегацією в Києві в середу вранці. Черговий раунд переговорів, за його словами, запланований на наступний тиждень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас