Росія назвала винних у Керченській трагедії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія назвала винних у Керченській трагедії

Кримінал
312
Основними причинами загибелі суден у Керченській протоці стали складні гідрометеоумови з висотою хвилі до 7 метрів.
Такий висновок озвучила Міжвідомча комісія з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 11 листопада 2007 р. у Керченській протоці.
Крім того, відповідно до висновку експертів, внесли свою лепту в трагедію правова неврегульованість статусу Керченської протоки та відсутність належного контролю з українського боку за роботою перевалочного комплексу в Керченській протоці.
Окремо комісія відзначила відсутність належного контролю за безпечною експлуатацією суден з боку судновласників; оформлення судновласниками рейсових завдань суднам у райони, не дозволені цим суднам для плавання; оформлення капітанами гирлових портів Ростов-на-Дону та Азов виходу суден у морські райони за невідповідності суден району плавання, без наявності в командного складу суден морських дипломів і без наявності апаратури ГМССБ на суднах; неприйняття капітанами суден необхідних заходів для забезпечення безпеки плавання; недостатній контроль за належною роботою своєї філії з боку ФДУ "Російський Річковий Регістр"; недостатній контроль із боку ФДУ "Азово-Донське ГБУВПіС" за діяльністю капітанів портів Азов і Ростов-на-Дону.
Як повідомляє прес-служба Мінтрансу РФ, при цьому всі загиблі судна мали необхідні документи, видані Ространснаглядом, судноплавним компаніям також видані ліцензії і відповідні документи. Крім того, Ространснагляд атестував осіб, відповідальних у цих компаніях за безпеку мореплавання, які у свою чергу проводили комплектацію та атестацію екіпажів судів. Росморрічфлотом виданий наказ про покарання відповідальних осіб.
Нагадаємо, у результаті аварії суден у Керченській протоці у воду потрапили нафтопродукти. Останні дані відбору проб води показують, що забруднення прибережних акваторій Керченської протоки, Азовського і Чорного морів (від району на схід Темрюка на Азовському морі до Бургаської коси на Чорному морі) стабілізувалося на рівні, що не перевищує 0,2-0,4 МДК. Тільки на південно-західному узбережжі коси Тузла, що прийняло на себе основну масу мазуту, що розлився в результаті катастрофи, концентрація нафтопродуктів склала 0,6 МДК.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас