Гонконг визнано найдорожчим містом Азії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонконг визнано найдорожчим містом Азії

105
Найдорожчим містом Азіатсько-Тихоокеанського регіону за вартістю нерухомості визнаний Гонконг, де в минулому році ціни на житло в середньому були на 6,14% вищі, ніж у Японії.
Про це в середу повідомляє місцева преса, наводячи підсумки дослідження, проведеного міжнародною ріелторською групою Global Property Guide.
За даними авторів доповіді, торік збільшення цін на квартири в колишньому британському анклаві склало 11,2%. При цьому вартість одного квадратного метра в апартаментах розміром 120 квадратних метрів у престижному районі Гонконгу досягає 12,6 тисячі доларів. У Японії ця цифра в середньому становить 11,87 тисячі доларів - трохи більше, ніж у Сінгапурі, слідом за яким ідуть Мумбаї (колишній Бомбей).
До речі, 9 з десяти найбільш дорогих квартир, куплених в Азії, знаходяться саме в Гонконгу. Найбільш елітний тут для проживання район ще з колоніальних часів знаходиться на височині Пік Вікторія, звідки відкривається панорамний вид на гавань.
У загальносвітовому рейтингу вартості житла Гонконг займає зараз 6-у позицію. Першість утримує Лондон, у центрі якого кожний метр житла класу "люкс" обійдеться в 24,2 тисячі доларів. У трійку лідерів також потрапили Нью-Йорк (15,9 тисячі доларів) і Москва (15,5 тисячі доларів).
В аналогічному рейтингу оренди квартир, складеному тією ж компанією, також лідирує Лондон, за яким іде Москва і Нью-Йорк. Гонконг - на сьомій позиції, Токіо - на п'ятій.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас