Компенсаційні виплати отримали більше 500 тис. українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компенсаційні виплати отримали більше 500 тис. українців

Валюта
148
ВАТ "Державний ощадний банк України" (Ощадбанк, Київ) з 8 до 21 січня вніс до реєстру вкладників установ Ощадбанку колишнього СРСР, що діяли на території країни, 2,3 млн громадян, з яких більше 500 тис. одержали компенсаційні виплати.
Як повідомляється в прес-релізі Ощадбанку, для більш оперативного обслуговування правління банку вирішило ввести в четвер додатковий день для проведення компенсаційних виплат, а в п'ятницю і суботу приймати заяви вкладників.
Раніше повідомлялося, Ощадбанк 22 січня одержав другий транш бюджетних коштів у розмірі $100 млн для проведення в 2008 році виплат громадянам України за знеціненими внесками в установи Ощадбанку к.СРСР, що діяли на території країни. Перший транш бюджетних коштів для здійснення компенсаційних виплат Ощадбанк одержав на початку січня на суму $198,2 млн. Виплати здійснюються в розмірі до 1000 грн на вкладника.
Блок Юлії Тимошенко (БЮТ), лідер якого Ю.Тимошенко очолила уряд 18 грудня, під час виборів заявив про намір у дворічний термін розрахуватися за внесками в Ощадбанку к.СРСР.
За оцінками Рахункової палати України, розмір цих внесків, індексованих у середині 90-х минулого сторіччя в співвідношенні 1 радянський руб.:1,05 грн, на початок 2007 року становив 127,9 млрд грн. Крім того, законодавство передбачало подальшу їхню індексацію на збільшення споживчих цін, що відтоді склало 3,7 рази.
У держбюджеті-2008 і прийнятих разом з ним законодавчих поправках закріплена відмова від індексації на рівень інфляції і виділення 6 млрд грн цього року для виплати вкладникам готівкою, а також 2 млрд грн - для проведення платежів за електричну і теплову енергію, природний газ, водопостачання, квартирну плату шляхом безготівкових розрахунків.
Крім того, на проведення додаткових компенсаційних виплат уряд Тимошенко планує направити близько 12 млрд грн, які він має намір одержати від приватизації понад закладений у держбюджеті-2008 план у розмірі 8,6 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас