Європа може ще відчути наслідки кризи в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа може ще відчути наслідки кризи в США

262
Економіка Європи поки тільки готується зустріти удар американської кризи іпотеки.
Представники Європейського Центробанку заявили, що наслідки кризи економіки в США вже дуже незабаром можуть проявитися на економіці Європейського Союзу. Поки, за їхніми словами, економіка цих країн ще не відчула головного удару рецесії в США.
За останніми даними, економіка Європейського Союзу поки не сильно постраждала від кризи іпотеки в США. Але вона починає сповільнювати темпи свого розвитку і поступово може настати спад. Банківська система завмерла, очікуючи таких же збитків, як і в інвестиційній сфері Америки.
Незважаючи на це, Центральний банк Європейського Союзу поки не збирається знижувати ставки по кредитах комерційним банкам. Нагадаємо, що останнім часом Федеральна резервна система США і Головний банк Англії знизили процентні ставки від 0,5% до 0,7%. Із приводу фінансової політики Англії представники ЄС уже заявили, що такі дії можуть розбалансувати зусилля Центробанку, щоб не допустити кризи на території зони євро.
Представники ЄС заявляють, що в них досить можливостей для регуляції економічної ситуації в ЄС. Хоча поки прогнози розвитку економік країн Європейського Союзу були знижені на 2,2%, а інфляція підскочила до найвищої за останні 6 років позначки. Аналітики чекають продовження і можливо розростання кризи в Європі.
За останні кілька днів показники основних фондових індексів на фондових біржах Європи впали до позначки 11 вересня 2001 року. Експерти прогнозували їхнє наступне падіння. Але вчора ФРС різко знизила процентні ставки. Уже сьогодні на азіатських біржах припинилося падіння індексів, поки вони стабілізувалися і не перебувають на стабільній позначці. Тепер розвиток ситуації залежить від того, наскільки швидко уряд США втілить у життя нові заходи з виведення економіки із кризи.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас