Український авторинок - 7-й в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український авторинок - 7-й в Європі

364
Український авторинок зайняв 7-е місце в Європі за обсягами продажів, поліпшивши свої торішні показники на 2 пункти. За минулий рік в Україні продано 542 тисяч нових автомобілів, що на 46% більше, ніж в 2006 році.
Тепер наш авторинок більше від австрійського, голландського і бельгійського. Вище тільки країни з показниками більше 1 мільйона авто на рік - Німеччина, Італія, Росія, Великобританія, Франція, Іспанія.
На 7-е місце український ринок вийшов уже в серпні, коли був зафіксований новий ривок продажів нових автомобілів напередодні активного осіннього сезону 2007 року.
Показово, що за динамікою зростання ринку Україна друга в Європі, пропустивши вперед тільки Литву, де ринок ріс на 48%. Але якщо в Литві обсяги продажів ще не досягли сотні тисяч, то українські реалії вже впритул наблизилися до найбільш великих країн Європи.
Попереду України на шостому місці перебуває Іспанія з ринком в обсязі 1,6 мільйонів авто. Навіть не дивлячись на спад продажів там у розмірі - 1,2%, Україні знадобиться ще кілька років, щоб обійти Іспанію.
В 2008 році український ринок, за прогнозами видання AUTO-Consulting, може досягти рівня продажів 709 тисяч автомобілів, чого буде явно мало, щоб увійти в "п'ятірку" лідерів.
Поки найоптимістичніший прогноз щодо розвитку українського ринку належить віце-президентові корпорації "Укравто" і оцінюється в 1 мільйон авто на рік до 2010 року. З урахуванням динаміки 2007 року це цілком реально, але щоб вийти на 1, 6 мільйона авто на рік необхідні якісні зміни в економіці, інфраструктурі, самому ринку.
Український ринок буде зростати ще кілька років підряд, доти поки рівень автомобілізації не досягне показника хоча б 500 авто на 1000 жителів (Є думки, що рівень автомобілізації може досягти і 700 авто на 1000 чоловік). Для довідки, зараз, навіть із урахуванням динамічного збільшення продажів в 2007 році, рівень автомобілізації України ледь перевалив за 130 авто на 1000 чоловік. Є ще куди розвиватися.
Серед "конкурентів" України по Європейському ринку величезний потенціал для зростання має лише Росія, що вже вийшла на третє місце в Європі за підсумками 2007 року і в 2008 році буде змагатися з Італією.
Британський ринок навпаки зазнає спаду, обумовленого економічною ситуацією, і не буде претендувати на більше, ніж нинішнє 4-е місце в Європі. Показники Франції, як для загальноєвропейського ринку, дуже непогані, але протистояти східноєвропейським "тиграм", що демонструють двозначні зростання, уже важко.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас