ЄЦБ, як і раніше, націлений на боротьбу з інфляцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ, як і раніше, націлений на боротьбу з інфляцією

142
Європейський центральний банк (ЄЦБ) як і раніше схильний до боротьби з інфляцією, навіть незважаючи на падіння світових фондових ринків і рішення Федеральної резервної системи (ФРС) США підтримати економіку за рахунок різкого зниження ставки, заявив глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше, повідомило агентство Bloomberg.
"Особливо в умовах значної турбулентності фінансових ринків протягом тривалого періоду часу ЄЦБ зобов'язаний стримувати інфляційні очікування, щоб уникнути додаткової волатильності", - сказав Ж.-К.Тріше, виступаючи в Європейському парламенті в середу.
Європейський ЦБ буде забезпечувати "спокійне функціонування грошових ринків при рівні ставки, необхідному для стримування інфляції", додав він.
ФРС США знизила у вівторок базову процентну ставку на 0,75 процентного пункту - до 3,5% річних з 4,25% річних.
Американський ЦБ змінив ставку в перерві між засіданнями вперше із часу терористичних атак у вересні 2001 року у зв'язку зі збільшенням загрози рецесії в американській економіці в умовах падіння світових фондових ринків і збільшення безробіття в США.
Ставка ЄЦБ у цей час становить 4% річних, Банку Англії - 5,5%.
"Ми чітко дали зрозуміти, що будемо виконувати обов'язок банку як гаранта цінової стабільності", - заявив за день до того глава німецького ЦБ Аксель Вебер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас