Росія планує купити грузинську залізницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія планує купити грузинську залізницю

124
Росія візьме участь у тендері на управління грузинською залізницею.
"Росія націлилася на грузинську залізницю", - пише в середу тбіліська газета "Резонанс". За даними видання, 28 січня стануть відомі учасники тендера на управління грузинською залізницею. Видання відзначає, що "Росія візьме участь у тендері".
За даними "Резонансу", це може відбутися як прямо, так і побічно, "через бізнес-групи Казахстану".
Газета відзначає, що Росія вже фактично має контрольний пакет акцій залізниці Вірменії, а управління грузинською залізницею дозволить Росії стати ще більш значним гравцем у геополітично важливому регіоні.
Восени минулого року міністерство економічного розвитку Грузії оголосило "конкурс про вираження інтересу" на приватизацію державної частки в ТОВ "Залізниця Грузії".
Претенденти повинні представити можливу ціну за частку, а також план розвитку підприємства із вказівкою обсягів інвестицій і термінів їх здійснення.
Заявки приймаються в міністерстві економічного розвитку до 17:00 28 січня 2008 року.
Улітку минулого року уряд Грузії ухвалив рішення щодо передачі "Залізниці" в управління на 99 років британській компанії Parkfield Investment, що зобов'язалася протягом 10 років інвестувати в розвиток підприємства мінімум 1 мільярдів доларів. Однак потім це рішення було переглянуто.
Parkfield Investment не змогла задовольнити умови грузинської сторони. Зокрема найскладнішою для британців стала вимога про перенесення залізниці за межі Тбілісі та із чорноморського узбережжя.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас