Ціни на бензин в Києві "кусаються" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на бензин в Києві "кусаються"

Енергетика
461
Ціни на бензин у Києві залишаються стабільно високими. При цьому цінові параметри на високооктановий бензин марки А-95 у столиці залишаються одними з найвищих.
Зокрема, за даними консалтингової компанії "UPECO", за минулий робочий тиждень (з 14 до 18 січня) середні ціни на низькооктановий бензин марки А-76 склали 4,85 грн/літр. Максимальні значення на даний вид палива були зафіксовані на рівні 4,95 грн/літр, а мінімальні - на рівні 4,74 грн/літр.
Крім того, середні ціни на бензин марки А-92 склали 5,07 грн/літр. Найвищі ціни на дану марку бензину, відповідно до моніторингу цін, залишалися, як і попереднього тижня, на рівні 5,10 грн/літр, а найнижчі ціни фіксувалися на рівні 4,99 грн/літр.
Відповідно до інформації "UPECO", на найпопулярнішу марку, високооктановий бензин марки А-95, ціни в середньому становили 5,27 грн/літр. При цьому на більшості автозаправних станцій (АЗС) ціни досягли 5,30 грн/літр. Найдешевше "високооктан" у Києві можна було придбати за ціною 5,19 грн/літр.
У свою чергу ціни на бензин марки А-98 продовжували коливатися в середньому в межах 5,71 грн./літр. Максимальні ціни на дану марку бензину були зафіксовані на рівні 5,80 грн/літр, а мінімальні - на рівні 5,60 грн/літр.
Ціни і на дизельне паливо (ДП) за тиждень у середньому склали 5,22 грн/літр. Найвищі цінові пропозиції фіксувалися на рівні 5,25 грн/літр, а мінімальні - на рівні 5,14 грн/літр.
Дані були отримані на підставі аналізу цін 10 столичних мереж АЗС: "Барс", "БРСМ-нафта", "Золотий гепард", "Кло", "Ліла", "Лукойл", "Рось", "WOG", "Україна-Нафта" і "Вік-Ойл" ("Укртатнафта").
Нагадаємо, ціни на нафтопродукти в Україні підвищуються, починаючи з жовтня 2007 року. На даний момент причини стрімкого зростання роздрібних цін на моторні бензини, дизпаливо і зріджений газ з'ясовують органи Антимонопольного комітету України (АМКУ). Минулого тижня АМКУ виступив проти державного регулювання цін на нафтопродукти. На думку комітету, впровадження регулювання приведе, по-перше, до витіснення з ринків палива тих його учасників, які працюють винятково в роздрібному сегменті, а по-друге - до перекручування конкуренції на оптових ринках.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас