Херсонські автоперевізники бастують проти вінницьких даішників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Херсонські автоперевізники бастують проти вінницьких даішників

314
Херсонські автоперевізники, які працюють на маршрутних таксі, у вівторок провели у час пік - з 7-ї до 8-ї години ранку - попереджувальний годинний страйк.
Як повідомили в Управлінні промисловості та розвитку інфраструктури Херсонської облдержадміністрації, перевізники протестували проти "свавілля вінницької ДАІ".
Зокрема, водії маршруток незадоволені діями інспекторів ДАІ, які виписують штрафи за перевезення пасажирів стоячи. Посилаючись на нову редакцію закону про автотранспорт, автоперевізники стверджують, що мають право перевозити таку категорію пасажирів, а співробітники ДАІ обґрунтовують свої дії нормами старої редакції закону, що передбачав перевезення в маршрутних таксі пасажирів тільки сидячи. Крім того, у години пік, за ситуації, що існує в Херсоні з перевезеннями, пасажирам не поясниш, що в автобус повинні сідати тільки пасажири за кількістю місць для сидіння, відзначають перевізники.
Якщо ситуація не зміниться, водії маршруток планують провести більш тривалий страйк.
Як повідомлялося, у Херсонській області працюють 10 екіпажів Департаменту ДАІ з Вінницької області.
Департамент ДАІ МВС України з 10 січня до 10 лютого проводить на території країни оперативно-профілактичні заходи з метою зменшення порушень Правил дорожнього руху та попередження створення кризових ситуацій під час руху громадського транспорту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас