Укртранснафта розгляне можливість запуску Одеса-Броди в аверсному режимі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укртранснафта розгляне можливість запуску Одеса-Броди в аверсному режимі

Енергетика
165
Міністр палива та енергетики України Юрій Продан доручив ВАТ Укртранснафта терміново проаналізувати пропозиції ВАТ Нафтопереробний комплекс Галичина і ВАТ Нафтохімік Прикарпаття про укладання договорів щодо транспортування нафти в аверсному режимі нафтопроводом Одеса-Броди.
Таке доручення міністр дав під час наради 21 січня з питань реалізації проекту транспортування каспійської нафти на європейські та світові ринки (проект ЕАНТК).
У повідомленні відзначається, що на сьогоднішній день завантажена частина потужностей ВАТ Нафтохімік Прикарпаття та ВАТ НПК Галичина, які переробляють лише українську нафту.
За інформацією керівників підприємств, з метою підвищення якості нафтопродуктів до європейських стандартів обидва заводи вкладають значні власні інвестиції в модернізацію виробництва на виконання погодженого з Мінпаливенерго графіка.
На початку січня керівництво НПК Галичина і Нафтохімік Прикарпаття звернулося з офіційним листом до Президента України Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і голови правління НАК Нафтогаз України Олега Дубини із проханням прийняти рішення про аверсне функціонування нафтопроводу Одеса-Броди на маршруті з Одеси в Броди.
Зокрема, керівники НПЗ відзначали, що одержали комерційні пропозиції про поставки легкої каспійської нафти для переробки на заводах загальним обсягом не менше 5 млн тонн на рік. При цьому вказувалося, що підприємства мають технічні можливості для прийому і переробки цього обсягу нафти.
Як повідомлялося, на початку грудня Україна та Польща домовилися про добудовування нафтопроводу Одеса-Броди-Плоцьк-Гданьськ до станції Адамова Застава (Польща) для функціонування його в аверсному режимі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас