Мінпаливенерго України має намір забезпечити укладання прямих договорів на постачання газу в країну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаливенерго України має намір забезпечити укладання прямих договорів на постачання газу в країну

Енергетика
162
Міністерство палива та енергетики України має намір забезпечити укладання договорів (міжнародних угод, контрактів) між національними держкомпаніями і безпосередньо з виробниками природного газу на постачання цього палива в країну, повідомило Мінпаливенерго у вівторок.
Перехід на прямі договори, включаючи питання експорту газу в треті країни, є одним із пріоритетних завдань міністерства на 2008 рік, відзначається в повідомленні.
Іншим пріоритетним завданням визначена перебудова відносин з російською стороною в питаннях поставок і транзиту природного газу на принципах стратегічного партнерства, включаючи реалізацію загальних інвестиційних проектів з розвитку транзитних потужностей, у тому числі спорудження магістрального газопроводу Богородчани-Ужгород.
Мінпаливенерго України з метою поліпшення фінансового стану газотранспортних підприємств в 2008 році буде прагнути впровадити ринкові тарифи на послуги транзиту, транспортування та зберігання природного газу, відзначається в повідомленні.
Профільне міністерство також має намір забезпечити стабілізацію та нарощування обсягів видобутку нафти та газу в Україні, у тому числі за рахунок залучення інвестицій в освоєння Одеського і Безіменного газових морських родовищ із дотриманням принципів прозорості та недискримінаційності.
Ще одним пріоритетним завданням на 2008 рік Мінпаливенерго визначило виконання техніко-економічних обґрунтувань і прийняття рішень про участь України в міжнародних проектах, які можуть забезпечити диверсифікованість джерел і маршрутів поставок вуглеводневої сировини в країну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас