Будівництво метро на Троєщину відкладається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво метро на Троєщину відкладається

351
Директор Київського метрополітену Петро Мірошников заявив, що будівництво нової лінії на масив Троєщина цього року не відбудеться.
Проект будівництва нової гілки був погоджений ще в 2006 році, здати першу станцію мер Києва Леонід Черновецький обіцяв торік.
"Усе застопорилося на відселенні і надалі буде залежати від вирішення цієї проблеми. Тільки з Подолу потрібно перенести 20 підприємств. Підготовчі роботи та тендери вже проведені і перебувають на держекспертизі", заявив Мірошников.
Його слова підтвердив секретар земельної комісії Київради Олександр Луцький. Він запевнив, що проблема землевідведення для приватного сектора на Русанівських садах вирішена на 90%, а з підприємствами вирішити її буде набагато простіше.
"У них немає права власності на необхідні земельні ділянки, вони їх тільки орендують. До того ж, там можна й адміністративний ресурс використати", сказав Луцький.
Іншої точки зору дотримується колишній заступник мера Києва з питань транспорту Іван Салій.
"Там ще навіть кінь не валявся, у найкращому разі в нинішньому році буде побудовано три станції із заявлених", заявив Салій. За словами пана Салія, підготовчі роботи ведуться вкрай погано, а головна з невирішених на сьогоднішній день проблем - компенсації власникам земельних ділянок на Русанівських садах.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас