Європа підтримала піратство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа підтримала піратство

597
Європейські політики виступають за вільне мережеве поширення кіно та музики. У той час як у більшості країн світу законодавці борються з піратством, представники Партії зелених і Європейського вільного альянсу, заручившись підтримкою деяких світових знаменитостей, стали пропагувати файлообмінні мережі. Щоб довести, що крадіжка та копіювання фільмів - різні речі, активісти запустили інтернет-акцію.
Кампанія на підтримку вільного завантаження з Інтернету музики та відео проходить під девізом "I Wouldn't Steal" ("Я не буду красти").
Представники європейських партій розмістили в мережі ролик під такою назвою. У ньому артисти заявляють, що не будуть красти сумочки, машини, телевізори та собак, але будуть завантажувати фільми з мережі.
Сюжет відео є пародією на ролик Американської кінематографічної асоціації "Піратство - це злочин", у якому завантаження фільмів з Інтернету прирівнюється до тяжких провин.
Відомий файлообмінний сервер Pirate Bay уже відреагував на ініціативу європейських політиків і змінив логотип на стартовій сторінці, передає канал "Вести".
Варто відзначити, що із січня цього року в Німеччині набув чинності закон, що забороняє жителям країни займатися копіюванням будь-яких дисків, у тому числі записаних у форматі DVD. Нове слово в законі про авторське право відрізняється від попередньою особливою жорсткістю.
Відповідно до статистики, в 2006 році німцями було скачано з Інтернету та виготовлено більше мільйона нелегальних копій, левова частина яких припадає на музику та фільми. За оцінками експертів, це завдало Німеччині втрат у розмірі 600 млн євро.
Боротьба з піратством активно ведеться й у Росії. З 1 січня 2008 року набула чинності IV частина Цивільного кодексу РФ, що серйозно змінила правила гри на ринку медійної продукції. Копіювання фільмів і музики з Інтернету тепер переслідується за законом.
Нагадаємо, наприкінці минулого року депутати внесли на розгляд нижньої палати парламенту законопроект, що у випадку його прийняття вводить ліцензування на поширення устроїв, що дозволяють записувати CD і DVD диски.
Важливість прийняття даного законопроекту чиновники пояснюють необхідністю боротьби зі злочинами в сфері охорони авторських прав та інтелектуальної власності.
"Було б добре, якщо б закон про поширення записуючих пристроїв по ліцензії набув чинності якомога швидше. Тим самим держава забезпечила б слухачів якісною музикою, а бюджет - додатковими податками. Я тільки "за", - розповів музичний продюсер Дмитро Гройсман.
У США продюсери не тільки використовують жорсткі рамки закону, але і самостійно шукають ходи, щоб дати відсіч нелегальному поширенню своєї продукції.
Так, помітивши, що пірати почали активно освоювати Інтернет, провідні кіностудії Голлівуду вирішили продавати фільми через Світову павутину.
Для цих цілей навіть були створені дві компанії.
На Movielink буде лежати відповідальність за продажі картини виробництва Sony Corp., Metro Goldwyn Mayer Inc., Paramount Pictures, Twentieth Century Fox, Universal Pictures і Warner Bros. А CinemaNow Inc стане займатися фільмами Sony, Metro Goldwyn Mayer і Lions Gate Entertainment. Corp.
Тепер користувачі Інтернету можуть скачувати фільми із сайтів у день офіційної презентації картини на DVD. Новинки продаються за 10 доларів і завантажуються не довше ніж за годину. Правда, подивитися ці фільми можна тільки у форматі DVD.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас