На канадському фондовому ринку - обвал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На канадському фондовому ринку - обвал

Фондовий ринок
755
Канадський фондовий ринок у понеділок впав до найнижчої позначки за останні 14 місяців на тлі обвалу на інших світових біржах, повідомляє Reuters.
Основною причиною паніки канадських інвесторів, як і гравців на інших світових фондових майданчиках, є загроза рецесії в Сполучених Штатах. Під час торгів значення індексу Toronto Stock Exchange S&P/TSX падало до 12181,20, що є найнижчою позначкою з листопада 2006 р. Востаннє таке серйозне падіння індексу відбулося в середині серпня через кризу на ринку іпотечного кредитування в США.
Більшість інвесторів вважають, що пакет заходів зі стабілізації ситуації в американській економіці, що напередодні був запропонований американською адміністрацією, не приведе до активізації американської економіки.
Президент США Джордж Буш у п'ятницю висловився за необхідність термінових заходів, спрямованих на додаткове стимулювання економічного зростання. Він не розкрив всі деталі свого плану оздоровлення економіки, відзначивши лише, що ці заходи будуть еквівалентні 1% ВВП США, або порядку $140 млрд. Сюди входять податкові послаблення для бізнесу та податкові пільги для населення. Джерела, ознайомлені з планом, заявили, що американські громадяни одержать податкові відрахування в розмірі $800 на людину. Розмір податкового відрахування для сімей складе 1600 дол. Крім того, держава надасть податкові пільги американським компаніям.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас