Аналітики: Світ на порозі кризи, якої не було з часів Другої світової війни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Світ на порозі кризи, якої не було з часів Другої світової війни

Фондовий ринок
4006
Основні фондові ринки в Азії від Токіо до Сіднею впали у вівторок 22 січня на 4-8%, відбивши паніку інвесторів, викликану страхом можливого негативного впливу рецесії в США на розвиток світової економіки. Японський фондовий індекс Nikkei 225 закрився зі зниженням на 5,65%. А через обвал Sensex на 11%, торги на індійському фондовому ринку і зовсім були припинені.
Як повідомляє агентство Reuters, фінансові букмекери в Лондоні прогнозують відкриття європейських індексів, включаючи британський FTSE 100, німецький Dax і французький CAC-40, з падіння на більш ніж 1%. У цих умовах азіатські інвестори в страху тривалого "ведмежого" ринку намагаються переключитися з акцій на більш безпечні з їхнього погляду урядові облігації. Але експерти оцінюють кризу, що настала, як занадто серйозну. Відомий мільярдер та інвестор Джордж Сорос, наприклад, вважає, що світ стоїть на порозі кризи, якої не було із часів Другої світової війни, і ця криза пов'язана з можливою рецесією в США. А аналітик з MF Global Едвард Майєр називає ситуацію катастрофою. На його думку, ослаблення американської економіки поширюється всюди, і від неї не можна сховатися навіть за урядовими облігаціями”.
За словами старшого фондового дилера з Shinko Securities у Токіо Кена Масуди, ситуація на азіатських фондових ринках "схожа на похорони". "Ніхто не знає, що робити, і які звістки надійдуть у цей день із Нью-Йорка. А до цього ми можемо тільки продавати", - сказав він. Як відзначає Reuters, у першу чергу очі інвесторів будуть прикуті до звіту Bank of America - чи повідомить він про додаткові списання, пов'язані з іпотечною кризою, чи ні.
Аналітик з нью-йоркського відділення Mitsubishi UFJ Bank Тосіюкі Судзукі вважає, що паніку серед азіатських інвесторів збільшила заява директора китайського банку China Merchants Bank Co, зроблена ним в інтерв'ю Reuters у понеділок, про те, що прибуток китайських банків цього року може постраждати через іпотечну кризу в США. На його думку, такі звістки вказують на те, що навіть країни, що розвиваються, не зможуть уникнути негативного впливу погіршення міжнародної економіки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас