У Печерської Лаври забирають землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Печерської Лаври забирають землю

172
Києво-Печерську Лавру позбавляють великого господарства, що займає площу близько 2500 гектарів. Християнські угіддя розташовані на відстані 40 кілометрів від Києва, у селі Вороньков Бориспільського району.
Земля у Воронькові орендується майже у всіх сільських жителів, що одержали свої паї (більше двох гектарів кожний) після розвалу колгоспу. Лавра користується земельними ділянками, натомість віддаючи кожному жителеві пшеницю та кукурудзу, пише газета "Дело". У перерахунку на гроші - це близько 550 гривень на рік. Крім того, у якості "бонусу" Лавра пропонує вінчати та відспівувати селян, чиї паї перебувають у неї в оренді. Обряди проводить сам настоятель Києво-Печерської Лаври, архієпископ Вишгородський Павло, і селяни ставляться до такого "пункту орендного договору" з великою повагою. У гарні часи господарство приносить дохід до 15 тисяч гривень на день.
Проблеми почалися, після того як у селі стали з'являтися скупники землі. За інформацією співробітників господарства, вони пропонують по 10-15 тисяч доларів за один гектар. І багато жителів Воронькова, незважаючи на загрозу втратити Божу благодать із рук владики Павла, погоджувалися. За підрахунками керівника лаврського господарства Олександра Коваленка, уже біля ста чоловік погодилися на такі пропозиції.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас