Німеччина готова спростити для українців процедуру легалізації документів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина готова спростити для українців процедуру легалізації документів

235
Німеччина розглядає можливість застосування до громадян України спрощеної процедури легалізації офіційних документів. Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції з посиланням на зустріч міністра юстиції Миколи Оніщука з послом Німеччини Райнгардом Шеферсом у Києві.
"Німеччина готова переглянути свою заборону щодо застосування у відносинах з Україною Гаазької конвенції 1961 року, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів", - говориться в повідомленні.
Під час зустрічі Шеферс висловив упевненість, що цей розгляд не затягнеться на тривалий час.
Оніщук назвав обґрунтованими претензії до невірогідності окремих документів громадянського стану українців, які вони надавали в Німеччині, що й обумовило позицію цієї країни в питаннях застосування стосовно України Гаазької конвенції.
Але в той же час відзначив, що з 2003 року Україна вжила низку заходів, які істотно поліпшили ситуацію в цій сфері.
Гаазька конвенція 1961 року, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів, набула чинності для України 22 грудня 2003 року.
Відповідно до положень конвенції, офіційні документи звільняються від консульської легалізації на території держав-учасників цієї угоди.
Єдиною формальною вимогою при застосуванні конвенції є проставлення спеціального штампа (апостиля), що засвідчує автентичність підпису особи під документом і достовірність відбитка печатки або штампа, яким скріплений відповідний документ.
Однак Німеччина відмовилася приймати документи в українців через наявність значної кількості підроблених і фальшивих документів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас