Мірошников: Проїзд в київському метро необхідно одразу підвищити втричі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мірошников: Проїзд в київському метро необхідно одразу підвищити втричі

213
Начальник КП "Київський метрополітен" Петро Мірошников вважає, що підвищення тарифу на проїзд у метро повинне відбутися не поетапно, а одномоментно. Про це він сказав на прес-конференції 21 січня, ще раз підкресливши, що собівартість однієї поїздки в столичному метро на даний момент становить 1,58 грн.
Відповідаючи на запитання, чи згодний він на підвищення тарифу до 1,25 грн - цю цифру обговорюють на даний момент у профільній комісії Київради, Мірошников відповів: "Сьогодні, як ви знаєте, вартість проїзду 50 коп для звичайного пасажира, для незвичайного - школярі, студенти - 10 і 20 коп відповідно, і 22% - це 18 категорій пасажирів, які користуються безкоштовно метрополітеном: це люди з різним ступенем заслуги - ветерани праці тощо. Тому мене влаштує насправді все, що більше 50 коп"
Правда, він відразу додав, що "абсолютно" його влаштує "усе, що більше 1,58 грн". У той же час Мірошников відзначив, що всі "проміжні заходи", звичайно, будуть виправдані, але він "не рубав би цей "хвіст" по шматочках".
"Він (хвіст) за 8 років, поки тариф не піднімався, виріс такий, як у Змія Горинича. Київський метрополітен - найдешевший у світі, але, на мою думку, у цьому більше поганого, ніж гарного", - сказав керівник Київського метрополітену.
За словами Мірошникова, реальний дефіцит у Київського метрополітену в 2008 році буде становити 482 млн грн.
"Як покривати цей дефіцит - чи підвищенням вартості проїзду, чи дотаціями з бюджету - вирішувати не мені. Єдине хочу відзначити, що приблизно 30% пасажирів - це гості Києва, і мені здається несправедливо дотувати київським бюджетом проїзд гостей столиці", - заявив начальник "Київського метрополітену".
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас