"Одеський коровай" погрожує підняти ціни у випадку припинення постачання борошна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Одеський коровай" погрожує підняти ціни у випадку припинення постачання борошна

Аграрний ринок
293
Виробник хліба та хлібобулочних виробів "Одеський коровай" (Одеса) у випадку припинення поставок борошна з державного резерву підприємствам компанії може в черговий раз підвищити ціни на хліб.
Про це сказав представник компанії.
"У такому випадку (у випадку припинення поставок борошна з держрезерву) постраждають тільки споживачі, оскільки підприємству прийдеться перерахувати ціни на хліб з розрахунку використання борошна за ринковою ціною", - сказав він.
Основна позиція "Одеського короваю" полягає в тому, що компанія підвищила ціни економічно обґрунтовано, і основною причиною підвищення ціни на хліб, крім збільшення цін на газ, бензин та інші складові собівартості, є підвищення вартості борошна з державних резервів на 15-21%, при тому що в структурі собівартості хліба борошно займає 40-45%.
При цьому в компанії підкреслюють, що дії компанії, зокрема одержання 7 тис. тонн борошна з державних резервів, для чого були оперативно знайдені фінансові кошти, у тому числі і кредитні, дозволили мінімізувати стрибок цін у січні.
Представник компанії підкреслив, що, у той час як ситуація на ринку вимагала підвищення цін на 25-40%, фактичне підвищення було в рамках 2-25%.
Як повідомлялося, Державна інспекція з контролю за цінами в Одеській області заявляє про необґрунтованість підвищення цін на хліб і хлібобулочні вироби відкритим акціонерним товариством "Одеський коровай".
Одеська обласна державна адміністрація вимагає від хлібопекарського підприємства "Одеський коровай" знизити ціни на хлібобулочну продукцію, заявляючи про припинення поставок борошна з державних резервів підприємствам компанії у випадку відмови знизити ціни.
"Одеський коровай" 15 січня підвищив ціни на 30 сортів хліба та хлібобулочних виробів, у тому числі на масові сорти, на 2-30%.
До складу "Одеського короваю" входить Одеський хлібозавод №2 та Одеський хлібозавод №5.
75,8% акцій відкритого акціонерного товариства "Одеський коровай" належить Холдингу "Т і С" (Київ).
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас