Київське метро хоче підняти ціну, в ідеалі - в 4 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київське метро хоче підняти ціну, в ідеалі - в 4 рази

269
Комунальне підприємство "Київський метрополітен" буде наполягати на підвищенні вартості проїзду в столичному метро.
Про це заявив начальник "Київського метрополітену" Петро Мірошников на прес-конференції в понеділок.
За його словами, оплата за проїзд у столичному метрополітені стане рентабельною, якщо тариф підніметься до 2 грн. "Ультиматувати" таку ціну, за словами начальника КП, "Київський метрополітен" не має наміру, але на підвищенні тарифів наполягати буде. Мірошников вважає, що тариф за проїзд у розмірі 50 коп. застарів ще кілька років назад. "Реально перевезення одного пасажира з пункту "А" у пункт "Б" сьогодні підприємству обходиться в 1,58 грн.
У той же час, 18 категорій пасажирів їздять цим видом транспорту безкоштовно. Школярі оплачують усього по 10 коп. за проїзд, студенти - по 20 коп.", - відзначив він. Міський бюджет Києва передбачає виділення в 2008 році на всі види компенсацій 280 млн. грн.
Однак, щоб покрити видатки "Київського метрополітену" на "пільговиків" необхідно 500 млн. грн. "Наполягати на значному підвищенні тарифів "Київський метрополітен" не буде... Підприємство влаштує будь-який тариф, вищий 50 коп., але рентабельним буде тариф, що перевищить 1,58 грн.", - підкреслив Мірошников. Крім того, начальник столичного метрополітену повідомив, що до 31 березня 80% станцій на виході будуть обладнані турнікетами зі зчитувальними пристроями для безконтактної оплати.
Перший час картки нового покоління будуть функціонувати паралельно з оплатою проїзду за допомогою жетонів. Як відомо, вартість проїзду в столичному метрополітені на даний момент становить 50 коп. Питання про необхідність підвищення плати за проїзд піднімається вже не вперше.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас