Прем'єр Грузії взявся за формування нового уряду країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Грузії взявся за формування нового уряду країни

Казна та Політика
84
Прем'єр-міністр Грузії Володимир Гургенідзе із сьогоднішнього дня приступив до формування нового уряду країни, повідомив журналістам президент Грузії Михаїл Саакашвілі, що перебуває в Кутаїсі.
"Із сьогоднішнього ранку Володимир Гургенідзе зайнятий цією справою. У найближчі дні він представить серйозно оновлений склад уряду", - сказав грузинський президент. Він пообіцяв, що країна одержить "максимально гарний уряд".
Відповідно до Конституції Грузії, після інаугурації президента уряд подає у відставку в повному складі, і через тиждень парламенту пропонується затвердити новий склад кабінету міністрів.
У цей час відомо лише, що Л.Гургенідзе, а також міністри юстиції та у справах біженців і розселення (Ека Ткешелашвілі і Коба Субеліані відповідно) збережуть свої пости. З уряду в бізнес повертаються глава Мінекономіки Георгій Арвеладзе та держміністр із питань економічних реформ Каха Бендукідзе.
Очікуються і структурні зміни - замість одного віце-прем'єра в Грузії буде, за різними даними, 4 або 6 віце-прем'єрів. Не виключено також, що збільшиться кількість міністерств.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас