Експерт: Вступ України до СОТ реальний в першому півріччі 2008 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Вступ України до СОТ реальний в першому півріччі 2008 р.

Казна та Політика
254
Найоптимістичніший прогноз вступу України до СОТ це перше півріччя 2008 р.
Про це заявив РБК-Україна керівник економічних програм українського Центру економічних і політичних досліджень ім. Разумкова Василь Юрчишин.
За його словами, заяви про вступ України до СОТ найближчим часом ми стали чути досить часто, але на сьогодні немає офіційної інформації, про що саме Україна домовилася з Євросоюзом, сказано лише "знайшла компроміс". Тому робити які-небудь висновки на тлі цієї заяви не зовсім коректно, сказав Юрчишин.
Експерт відзначив, якщо будуть зняті всі обмеження і 25 січня робоча група розгляне звіт і схвалить його, то в лютому Генеральна рада СОТ винесе позитивне рішення щодо приєднання України до організації, але для повноправного членства ще буде потрібно кілька місяців, тому що відповідні документи повинна ратифікувати Верховна Рада, заявив Юрчишин.
При цьому, за словами експерта, вступ України до СОТ на економіці України не відіб'ється. "Збільшення експорту в три рази не реальне та у короткостроковій перспективі нічого сильно не зміниться", - підкреслив він.
Що ж стосується позитивів вступу України до СОТ, то, насамперед, В.Юрчишин відзначає початок переговорів про зону вільної торгівлі, що в майбутньому може відкрити перспективи переговорів про асоційоване членство в ЄС.
Тут дуже важливо, говорить Юрчишин, щоб влада і бізнес, великий та середній, чітко розуміли, що іншого шляху розвитку та підйому економіки крім як через конкуренцію сьогодні немає.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас