В Україні стане більше литовського бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні стане більше литовського бензину

Енергетика
183
Компанія "Паралель" і ВАТ "Mazeikiu nafta" (Литва) уклали нову угоду про поставки бензину та дизельного палива (ДП) в Україну на 2008 рік. Збільшення обсягів закупівель палива в 2008 році складе 42% у порівнянні з торішніми показниками.
Як повідомили в прес-службі "Паралелі", за умовами договору всі нафтопродукти, що поставляють "Mazeikiu nafta", відповідають європейським стандартам якості, що відповідає екологічним нормам "Євро-4" і "Євро-5". При цьому, за словами директора "Паралелі" Дмитра Кулика, збільшення обсягу поставок пов'язане із планами компанії щодо істотного збільшення продажів за рахунок розширення мережі АЗС і збільшення споживання європалива вітчизняними споживачами.
"Паралель" заснована в 1995 році. З 2003 року забезпечує поставки в Україну бензину та дизельного палива, що відповідають європейським стандартам якості, і є постачальником палива "Ventus" у Донецькі, Сумську, Кіровоградську, Луганську області та Крим. Під ТМ "Паралель" працює 15 АЗС у Донецьку і Донецькій області.
"Mazeikiu nafta" є єдиним нафтопереробним заводом Литви. У компанію входять Мажейкяйський нафтопереробний завод (НПЗ), транспортний термінал Бутінге та Біржайський магістральний нафтопровід. Торік найбільший нафтовий концерн Польщі "PKN Orlen" завершив угоду з купівлі в російської нафтової компанії "ЮКОС" 53,7% акцій литовського нафтопереробного заводу "Mazeikiu nafta" за 1,125 млрд євро (близько 1,5 млрд дол.).
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас