Лавров: Ціни на російський газ будуть ринковими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лавров: Ціни на російський газ будуть ринковими

Енергетика
211
Ціни на російський газ будуть ринковими, нікому знижок не буде. Про це заявив сьогодні глава МЗС РФ Сергій Лавров за підсумками переговорів з польським колегою Радославом Сікорським.
Разом з тим російський міністр підкреслив, що "перехід на ринкові ціни буде поступовим, щоб не створити труднощів у поставках газу".
Стосовно проекту "Північний потік", глава МЗС РФ підкреслив, що "мова йде про створення додаткової системи, що диверсифікує поставки газу та підвищить енергобезпеку в Європі в цілому." Він нагадав, що "проект включений європейськими країнами в пріоритетні енергопроекти". "Ми завжди готові до консультацій з питань енергетики, які виникають, зокрема, у польської сторони", - запевнив Лавров.
Зі свого боку, Сікорський поінформував, що "новий уряд Польщі ознайомився з комплексом питань щодо енергетики". "У нас свіже ставлення, але деякі питання залишаються незмінними, - підкреслив польський міністр. - Росія - енергетична наддержава, а Європа має потребу в російських енергоносіях". "Польща буде виступати за європейську солідарність у сфері енергетики, щоб торгівля проходила на ринковій основі", - підкреслив він.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас