Економіка США поки не реагує на допомогу влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка США поки не реагує на допомогу влади

186
Сьогодні стало відомо, що американська адміністрація планує витратити на оздоровлення економічної ситуації в державі не менше 1% від ВВП країни. Але, на думку експертів, може бути недостатньо просто внести нові інвестиції на ринок.
Поки ринок продовжує демонструвати спад індустріальної активності. За вихідні індекс Dow Jones Industrial Average знизився ще на 59,91 пунктів і становить 12,099. Падіння індексу почалося ще на початку минулого тижня і триває дотепер. На ці тенденції також відреагували ринки Азії і Європи, основні показники теж знизилися, хоча зниження на ринках США було найбільшим.
Зараз багато експертів вважають, що економічних заходів для подолання кризи недостатньо. Основними постулатами економічних реформ адміністрації Джорджа Буша стануть послаблення в кредитній політиці влади та виділення особливо постраждалим банкам $1,5 млрд. на подолання кризи ліквідності.
Аналітики згадують, що в 1992 році економіка США перебувала також у стані рецесії. Саме це не дозволило Джорджу Бушу старшому виграти повторні вибори. Його суперник Біл Клінтон прийшов тоді до влади та провів системні і рішучі реформи в сфері оздоровлення економіки та оподаткування. Тепер експерти вважають, що республіканці не зважаться повторити такі реформи. Вони побояться їх радикальності та непередбачуваності наслідків, коли до нових виборів залишається менше року.
Схоже, із кризою прийдеться справлятися вже новому Президентові. І якщо економічне падіння буде проходити такими ж темпами, то він явно буде з демократичної партії.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас