Гордєєв: Продукти харчування в Росії продовжать дорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гордєєв: Продукти харчування в Росії продовжать дорожчати

121
Ціни на продукти харчування будуть рости і в Росії, і у світі, переконаний міністр сільського господарства Росії Олексій Гордєєв.
"Ціни на продовольство будуть рости, - цитує РІА Новости відповідь міністра на питання про те, як будуть поводитися ціни на продукти в Росії в 2008 році, телеканалу Russia Today. - Це світова тенденція".
Гордєєв підкреслив, що це не тільки його думка: у цьому переконані багато учасників міжнародної виставки-ярмарку "Зелений тиждень-2008", що проходить у Берліні.
"Учора всі, хто виступав, включаючи міністра Німеччини, говорили про це, - повідомив міністр, - і прийшли до висновку, що не може бути якісне продовольство дешевим і що треба бути готовим платити за селянську працю гідну плату".
Він особливо підкреслив, що в 90-і роки в Росії був допущений розвал сільського господарства, і тепер країна змушена імпортувати продукти харчування. "Зараз прийшло прозріння та розуміння, що в нас є потенціал, щоб і себе годувати, й імпортувати", - заявив міністр.
За даними МЕРТ із початку 2007 року до середини грудня 2007 року приріст цін на продовольчі товари склав 13,7% . Стрибок цін на продовольство, як стверджують у МЕРТ, став одним з основних факторів прискорення інфляції в РФ у цілому.
На даний момент, як стверджує міністр, ціни на продовольство стабілізувалися. Однак 1 лютого 2008 минає термін дії угоди Мінсільгоспу РФ із Асоціацією компаній роздрібної торгівлі та Асоціацією виробників соціально-значимих продуктів харчування про заморожування цін на продукти харчування, що було досягнуто 15 жовтня 2007.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас