Євро втрачає свої позиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро втрачає свої позиції

Валюта
3135
Триває падіння курсу євро відносно ієни. В останні кілька днів також підвищився курс долара щодо єдиної європейської валюти. Хоча це зовсім не говорить про зміцнення економіки США.
Причиною падіння курсу євро стало уповільнення економічного зростання, що почалося, за інформацією Центробанку Європейського Союзу, ще кілька місяців назад. Лише недавно банк оприлюднив звіти, за якими майже всі галузі промисловості та фінансової сфери зазнали збитків. Також багато компаній зазнали збитків у результаті кризи на американському ринку іпотеки і колапсу кредитної системи США, що трапився після неї. До цього також додалися високі ціни на енергоносії та обіцянки уряду ЄС різко знизити шкідливі викиди в атмосферу вже найближчим часом, на що економіка повинна витратити додаткові суми.
Уже винятково європейським фактором падіння курсу євро стали осінні страйки працівників транспорту в Німеччині та Франції, коли країни втрачали колосальні суми щодня через вимушений простій вантажів. Крім того, в останній тиждень намітилося велике падіння основних індексів промислового розвитку у світі, це не могло не позначитися на курсі євро.
Раніше на валютному ринку було зафіксовано падіння тільки курсу долара. Євро тільки зміцнював свої позиції. Це позначалося не дуже позитивно на зовнішній торгівлі ЄС, але в основному було нормально.
Тепер же за один тільки тиждень торгів європейська валюта скотилася з 156.26 до 155,20 ієн. Поступово курс продовжує знижуватися. Експерти вважають, що американська криза сильніше вплине на Європу, ніж на Азію. І справа не тільки у зв'язаності економік США і ЄС, азіатська економіка багато в чому інтегрована в державні структури. Так промисловість КНР останнім часом скидає темпи розвитку, щоб не допустити перегріву економіки.
Крім того, у Японії вже знають, як боротися з подібною кризою ліквідності, яка зараз охопила США. У них уже були подібні ситуації в 90-х роках. І тепер експерти вважають, що уряд Японії встигне вжити належних заходів перше ніж наслідки кризи дійдуть до островів.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас