Україна не буде підвищувати ціни на транзит російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не буде підвищувати ціни на транзит російського газу

Енергетика
255
Президент України Віктор Ющенко спростував заяву глави компанії "Нафтогаз України" Олега Дубини про підвищення транзитних ставок на газ, що надходить із Росії. Глава держави попередив керівництво енергетичної компанії про неприпустимість "закидати в публічну дискусію" питання про ревізію в тому чи іншому секторі ринку і насамперед - у газовому.
При цьому президент закликав "навіть не дискутувати" із приводу перегляду ціни на транзит. За його словами, відносини на газовому ринку вибудовуються дуже складно, і підняття питання по тарифах на транзит приведе до підняття питання про підвищення ціни на газ для України.
Ющенко також висловив стурбованість відсутністю прозорого механізму формування ціни на газ, що, на його думку, є "ризиком для національного ринку" і, зокрема, індустріального сектора.
Як повідомлялося раніше, минулого тижня глава НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина під час візиту в Москву має намір заявити про підвищення ставки транзиту газу по території України до 9,32 долара за тисячу кубометрів на 100 кілометрів. Тим часом раніше сторони домовлялися про ставку на 2008 рік у розмірі 1,7 долара за тисячу кубометрів на 100 кілометрів. Ця сума підвищилася на 0,1 долара в порівнянні з 2007 роком.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас