Росіянам підвищать пенсії до прожиткового мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіянам підвищать пенсії до прожиткового мінімуму

Казна та Політика
115
Мінздоровсоцрозвитку направило в уряд пропозицію про індексацію страхової частини пенсій з лютого 2008 року.
Таким чином, середній розмір трудової пенсії до підвищення складе на 1 лютого 3739 рублів, а після підвищення - 3961 рублів. Величина прожиткового мінімуму в цілому по Росії в другому кварталі 2007 року становила 3809 рублів. Індексація страхової частини трудової пенсії дозволить підвищити розміри трудових пенсій більше 36 мільйонам росіян.
Бюджетом Пенсійного фонду Росії на 2008 рік передбачена індексація страхової частини трудової пенсії на 8 відсотків, однак Мінздоровсоцрозвитку пропонує проіндексувати її на 12 відсотків. За розрахунками міністерства, з 89 мільярдів рублів, які необхідні для індексації пенсій на 12 відсотків, бюджетом Пенсійного фонду не передбачені лише 30 мільярдів рублів. Ці кошти міністерство розраховує одержати від населення: додаткові витрати будуть забезпечені додатковими доходами від надходження від страхових внесків на страхову частину трудової пенсії.
При цьому 12-відсоткове збільшення страхової пенсії збільшення витрат пенсіонерів не покриває. Справа в тому, що збільшення цін на товари першої необхідності вище від загальноприйнятого, особливо для низькодоходних груп, до якої належать пенсіонери.
Нагадаємо, що виступаючи перед керівництвом Ради Федерації 15 січня, президент Росії Володимир Путін заявив, що висока інфляція, що була зафіксована в 2007 році (11,9 відсотків), не буде катастрофічною для населення. Він оголосив, що найближчим часом середня пенсія буде вищою від прожиткового мінімуму.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас