Президент заявив, що вступ України до СОТ принесе мільярдний виграш — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент заявив, що вступ України до СОТ принесе мільярдний виграш

360
Президент України Віктор Ющенко заявляє, що вступ України до СОТ принесе державі 1,5-1,8% приросту ВВП і ще раз висловлює впевненість у позитивному рішенні Генеральної ради організації щодо українського питання 5 лютого.
"Вступ країни до СОТ, вихід в одне правове поле з іншими учасниками бізнесу на всіх континентах - це дає переваги приблизно в 1,5-1,8% приросту ВВП, тобто мова йде про мільярдні виграші, які зустріне українська національна економіка в різних секторах", - заявив Ющенко в інтерв'ю телеканалу "Інтер" у неділю ввечері.
У той же час президент відзначив, що вступ до СОТ - не самоціль, "це наш пріоритет". "Ми повинні бути у СОТ, оскільки це комплімент Україні", - додав він.
Говорячи про майбутній розгляд питання про вступ України до СОТ 5 лютого на засіданні Генеральної ради СОТ, Ющенко підкреслив: "Переконаний, воно буде розглянуто позитивно".
16 січня Україна і ЄС на переговорах у Лондоні врегулювали питання експортних мит, знявши останню перешкоду на шляху України до СОТ.
Віце-прем'єр-міністр у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря повідомив, що офіційно переговори між Україною і ЄС про створення зони вільної торгівлі можуть початися лише після рішення Генеральної ради СОТ про приєднання України.
Україна сподівається, що 25 січня Робоча група зі вступу України до СОТ затвердить пакет документів про приєднання Києва до цієї організації, після чого ухвалення рішення буде винесено на засідання Генеральної ради СОТ в першій декаді лютого.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас