Мінфін спростив вимоги до бухобліку для малого бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін спростив вимоги до бухобліку для малого бізнесу

Казна та Політика
320
Міністерство фінансів спростило вимоги до ведення бухгалтерського обліку для малого бізнесу. Про це говориться в повідомленні прес-служби Мінфіну.
Так, міністр фінансів Віктор Пинзеник підписав відповідний наказ, що скасовує прийняті раніше нормативно-методичні акти, що ускладнюють ведення бухгалтерського обліку малим бізнесом.
Дане рішення прийняте в результаті проведення круглого столу з обговорення проблеми спрощення та оптимізації бухгалтерського обліку для вітчизняного бізнесу.
Мова йде про скасування додаткового до бухгалтерського та податкового обліку третього виду обліку для платників податку на прибуток, що передбачає щомісячне ведення п'ятнадцяти реєстрів обліку та щорічне складання додаткового звіту за формою №7 обсягом двісті сторінок.
На думку Мінфіну, скасування додаткового обліку буде сприяти підвищенню рівня довіри бізнесу до регуляторних дій уряду, зменшить витрати підприємства та скоротить час на дотримання вимог податкового законодавства.
Як повідомлялося, на початку березня 2007 року Державна податкова адміністрація заявила про те, що вважає необхідною консолідацію бухгалтерської та податкової звітності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас