Данилишин провів робочу зустріч з Бермінгхемом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин провів робочу зустріч з Бермінгхемом

89
Міністр економіки Богдан Данилишин провів учора робочу зустріч із директором Світового банку по Україні, Білорусії і Молдавії Полом Бермінгхемом.
Як повідомляє прес-служба Мінекономіки, Данилишин особливу увагу приділив основним проблемам вітчизняної економіки, які довгий час накопичувалися і залишалися невирішеними: втраті людського капіталу в сфері науки, освіти, охорони здоров'я; значній технологічній відсталості і низькій інноваційності суб'єктів ринку; відсутності кооперації між наукою та виробництвом.
Як відзначив міністр, вирішення цих проблем вимагає чіткої координації дій, як усередині країни, так і з усіма міжнародними організаціями, і Світовим банком у тому числі.
Данилишин відзначив, що Світовий банк надає Україні якісну консультативну допомогу і "значні ресурси для розвитку, які становлять близько 34% від ресурсів всіх міжнародних фінансових організацій за 15 років співробітництва".
Міністр також відзначив, що протягом "років економічного зростання не була створена відповідна технологічна база, яка б забезпечила новий цикл розвитку", тому основним стратегічним орієнтиром Програми діяльності уряду стане побудова конкурентноздатної економіки на основі інвестиційної та інноваційної діяльності.
За словами Данилишина, необхідно модернізувати систему економічного прогнозування розвитку, розробити відповідні проекти розвитку на середньострокову перспективу і в 2008 р.
Міністр висловив подяку за конструктивне співробітництво між Світовим банком та українською робочою групою під егідою Мінекономіки, завдяки якій у грудні 2007 р. схвалена Радою директорів Банку нова Стратегія партнерства Світового банку з Україною на 2008-2011 рр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас