В Україні компенсації по внесках в 2,5 рази більші, ніж в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні компенсації по внесках в 2,5 рази більші, ніж в Росії

382
Уряд Російської Федерації затвердив в четвер правила компенсаційних виплат по внесках, що знецінились в Ощадбанку СРСР до січня 1992 року, за якими у період з 2008 по 2010 рік на виплату компенсацій буде виділено 211 млрд руб.
Російські чиновники прискорили роботу з формування цих правил після того, як новий уряд України оголосив свою програму компенсації внесків Ощадбанку. Але, якщо порівняти російську та українську програми, виявиться, що українські вкладники одержать компенсацію в більшому розмірі, ніж вкладники в Росії. Через різницю в методах розрахунку сум компенсацій російські вкладники одержать компенсацію, що максимум удвічі перевищує номінальний внесок, тоді як в Україні компенсація буде в п'ять разів більша від номінального внеску.
На думку експертів, опитаних виданням, на програмі компенсації внесків Ощадбанку Юлія Тимошенко заробить політичні бали. А от російським лідерам така програма не додасть політичних очок. У той же час Олександр Морозов з російського відділення HSBC Bank, наприклад, вважає, що через значний розмір суми виплат компенсацій в Україні виникне навантаження на бюджет, що може привести до негативних наслідків, тоді як російський бюджет без особливих проблем зможе впоратися з оголошеною програмою.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас