Економіка Іспанії уповільнює темпи свого розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Іспанії уповільнює темпи свого розвитку

419
Сьогодні одна з аналітичних компаній Іспанії оприлюднила звіт щодо розвитку економіки країни за 2007 рік. Виходячи з нього, криза іпотеки в США також серйозно вплинула і на іспанську економіку.
Дослідження також показує, що нинішній прем'єр-міністр Хосе Сапатеро. Лідер Соціал-демократичної партії Іспанії виявився в найгіршому становищі за увесь час свого перебування на посаді. Ціни на житло в Іспанії впали за минулі 4 місяці на 8%. У той час як рівень безробіття сильно підвищився і продовжує рости.
Ще гірше для правлячої партії те, що на 9 березня 2008 року заплановані нові вибори в парламент країни. Опозиція вже заявила, що в економічних неприємностях країни винна влада. Народна партія не перестає стверджувати, що тільки сильна економічна та політична залежність Іспанії від США привела до того, що зараз країна почала переживати наслідки кризи ринку інвестицій в Америці. Крім того, на думку опозиції, Іспанія не досить уваги приділяє відстоюванню своїх інтересів у Європейському Союзі. Іспанія зараз займає місце в другому ешелоні країн ЄС. Вона вступила в союз досить давно, але так і не змогла досягти потрібного рівня промислового розвитку.
Експерти стверджують, що тепер правляча партія виявилася в дуже складній ситуації. Її популярність останнім часом ґрунтувався на економічній стабільності країни. Але криза в Америці похитнула цю тенденцію. А зростання курсу євро на світовому ринку вдарило по експортній промисловості Іспанії, адже більшість своїх продукцій сільського господарства вона продає в інші країни ЄС, а от продукцію промисловості завозить зі США та інших країн.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас