Експерти прогнозують покращення роботи ФДМ з Портновим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти прогнозують покращення роботи ФДМ з Портновим

129
Експерти прогнозують підвищення якості приватизації у випадку призначення депутата Верховної Ради від Блоку Юлії Тимошенко Андрія Портнова головою Фонду держмайна України, пишуть Українські Новини.
"Портнов у випадку призначення його главою Фонду буде більш кваліфікованим приватизатором", - сказав віце-президент Центру корпоративний досліджень Ростислав Іщенко.
На його думку, більш якісно проводити приватизацію Портнову дозволить його досвід роботи в ДКЦПФР і багата юридична практика.
Також Іщенко прогнозує, що Портнов у своїй діяльності буде зв'язаний передвиборними обіцянками БЮТ щодо повернення державі акцій "Луганськтепловоза" і контролю над "Дніпроенерго". "І думаю, що таких заяв, які звучали від Семенюк, про те, що за рішенням суду акції НЗФ повинні бути повернуті державі, але як це зробити я не знаю, більше від голови ФДМ звучати не будуть", - сказав Іщенко.
Він відзначив, що очікує найближчим часом початку запеклої, якщо не юридичної, то PR-війни навколо "Луганськтепловоза" і "Дніпроенерго" з активною участю ФДМ.
"Я думаю, Портнов зможе налагодити роботу фонду, особливо в сфері проведення приватизації, що раніше практично була відсутня. Він - перший голова фонду, що є юристом за фахом", - відзначив депутат Верховної Ради із фракції "Нашої України - Народної Самооборони", колишній голова ФДМ Олександр Бондар.
Однак він відзначив, що на даній посаді уряд і парламент будуть очікувати від Портнова, насамперед, кваліфікованого виконання рішень Кабміну. "Не буде приватизації за Портновим, а буде приватизація за рішеннями Кабміну", - підкреслив Бондар.
На думку директора міжнародного інституту приватизації, власності та інвестицій Олександра Рябченка, основним завданням для Портнова у випадку його призначення буде успішний продаж "Укртелекому", адже без цього неможливо буде виконати заданий у бюджеті план надходжень коштів від приватизації, що необхідно для виконання соціальних завдань уряду. "Це буде знаковий продаж, що покаже, що період нерішучості і протидій приватизації закінчився, починається період виведення об'єктів інвестиційно привабливих. Якщо він зрушить із місця такий проблемний об'єкт, як "Укртелеком", це дасть надію інвесторам, що приватизація в Україні може існувати", - сказав Рябченко.
Він додав, що навіть успішні дії щодо повернення під контроль держави "Луганськтепловоза" і "Дніпроенерго" не позбавлять Портнова від необхідності успішної приватизації "Укртелекому".
Також Рябченко припустив, що Портнов спробує спростити бюрократичні процедури в приватизаційній сфері, у чому йому допоможе значний юридичний досвід.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас