Огризко повіз у Брюссель офіційне звернення України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Огризко повіз у Брюссель офіційне звернення України

178
Міністр закордонних справ України Володимир Огризко сьогодні в Брюсселі передасть генсекові НАТО Яапу де Хооп Схефферу формальне звернення керівництва України про бажання приєднатися до Плану дій щодо вступу в альянс.
В Україні політичні супротивники вступу в НАТО вже висловили протест, але масових акцій поки не спостерігається.
У свою чергу, перший заступник голови кримського парламенту і керівник Російської громади Криму Сергій Цеков заявив, що інформація про те, що українське керівництво зробило черговий крок на шляху до вступу України в НАТО, поки не викликала в Криму активної реакції супротивників Північноатлантичного альянсу, як це було в 2006 році.
У той же час Цеков вважає, кількість кримчан, що не бажають бачити Україну в НАТО, за цей час не зменшилася, а збільшилася. За його словами, у цьому питанні український народ дотримується іншої точки зору, і справжнє керівництво країни повинне було спочатку провести всеукраїнський референдум.
На думку Цекова, це стане прикладом дотримання загальноєвропейських принципів демократії, про які так багато говорять українські керівники.
Нагадаємо, 16 січня Президент України Віктор Ющенко, Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк і Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко підписали звернення до Генерального секретаря НАТО Яап де Хооп Схеффера, у якому, зокрема, вказали, що Україна розраховує на приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО під час наступного саміту Україна-НАТО в Бухаресті у квітні 2008 року.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас