У Запоріжжі залишаться забудовники, що здатні розвивати інфраструктуру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Запоріжжі залишаться забудовники, що здатні розвивати інфраструктуру

Нерухомість
140
Сьогодні фахівці будівельних компаній Запоріжжя почнуть оцінку своїх можливостей одночасно вести будівництво на виділених їм ділянках і розвивати міську інфраструктуру.
Міська влада буде видавати дозволи на будівництво нових об'єктів тільки тим забудовникам, які зможуть забезпечити розвиток комунікацій безпосередньо біля своїх об'єктів. Як повідомили в прес-службі Запорізького міськвиконкому, таку вимогу до забудовників висунув мер Євген Карташов. "Цього року ми маємо намір посилити вимоги до забудовників і дозволяти будь-яке будівництво тільки за умови розвитку необхідних комунікацій", - заявив запорізький мер.
У прес-службі міськвиконкому пояснили, що причина даного рішення криється в невідповідності рівня розвитку міських комунікацій темпам будівництва в місті. Начальник інспекції ДАБК Юрій Трубніков відзначив той факт, що всі (забудовники) хочуть підключитися до мереж міста, і використовувати електроенергію і газ. "А мережі всі старі, зношені. І якщо віддати їх приватним забудовникам, то існуючої інфраструктури може не вистачити самому місту. Так що рішення це цілком обґрунтоване", - заявив Трубніков.
За інформацією заступника начальника управління капітального будівництва Запорізького міськвиконкому Валентини Кошик, починаючи з 2008 р. всі забудовники будуть брати часткову участь у будівництві нових інженерних комунікацій безпосередньо поблизу споруджуваних ними об'єктів.
За словами заступника мера з земельних питань Сергія Гладченка, вартість відрахувань на комунікації буде розраховуватися фахівцями міськвиконкому залежно від величини і зайнятої площі споруджуваного об'єкта. "Відрахування на комунікації будуть стягуватися у вигляді відсотків від вартості самого проекту забудови. Але повністю цей механізм ще поки не розроблений. Цим займається зараз земельна комісія. Але головний принцип уже нам зрозумілий - гроші вперед", - сказав він.
Забудовники зустріли це рішення влади без ентузіазму, але з розумінням. Генеральний директор ВАТ "Запорізький домобудівний комбінат" Володимир Рудь згодний з тим, що іншого способу вирішити наболілу проблему зі зношеними комунікаціями в держави не існує.
"Інша справа, що нарахування повинні розподілятися справедливо. У тих, хто будує житло, ця частка повинна бути мінімальною або взагалі звільнити таких забудовників від цієї плати. А в тих, хто будує розважальні центри або казино, ця частка повинна бути максимальною. Тоді цей процес буде врівноваженим", - відзначив він.
В 2007 р. у Запоріжжі було побудовано більше 100 тис. кв. м житла. За рік у місті з'явилося 19 нових висоток. При цьому за весь рік здано в експлуатацію всього 4,29 тис. погонних метрів ліній електропередач 6кв і 4 КТП 6/0,4 кв, тому що інвестори воліють підсаджуватися на старі мережі і не витрачати гроші на будівництво нових підстанцій, газо- і водопроводів.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас