В'їзд вантажного транспорту у 50-кілометрову смугу Києва заплановано заборонити з 1 березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В'їзд вантажного транспорту у 50-кілометрову смугу Києва заплановано заборонити з 1 березня

276
В'їзд вантажних автомобілів у так звану "50-тикілометрову смугу Києва" планується заборонити синхронними розпорядженнями мера Києва і глави Київської облдержадміністрації з 1 березня поточного року.
Про це президент України Віктор Ющенко був поінформований під час зустрічі з мером Києва Леонідом Черновецьким і секретарем Київської міської ради Олесем Довгим, повідомила прес-служба президента в четвер.
Під час зустрічі було підкреслено, що у зв'язку із забороною в'їзду вантажного транспорту в 50-тикілометрову смугу Києва митна служба разом з мерією розроблять відповідний графік роботи митних складів та інших установ.
Говорячи про транспортні проблеми Києва, Ющенко критично оцінив координацію роботи мерії і столичної Державтоінспекції щодо наведення порядку на дорогах, боротьби із заторами, а також зловживань на паркувальних стоянках.
Ющенко підкреслив важливість формування кількох міських програм, спрямованих на поліпшення життя киян і розвиток Києва як європейської столиці. Главі держави був представлений "Комплекс заходів, спрямованих на вирішення проблемних питань транспортної галузі Києва на 2008-2012 р.".
Зокрема, мова йде про систему інтелектуального керування потоками ("розумні світлофори", інформтабло, відеоспостереження та фотофіксація порушень); реконструкцію і будівництво транспортних розв'язок, будівництво тунелів, розвиток мереж наземного і підземного транспорту.
Президент також поставив це завдання перед Київміськадміністрацією і МВС з розробки заходів, спрямованих на виявлення і подолання корупції на міському рівні. В.Ющенко особливо підкреслив, що подолання корупції в столиці - це спільне завдання Київської міськдержадміністрації і відповідних територіальних підрозділів МВС, СБУ та прокуратури.
Президент також ознайомився з "Програмою реставрації і відновлення видатних пам'ятників історії та культури в Києві". Мова йде про відновлення низки таких видатних для історії столиці споруд як Будинок магістрату, Дзвіниця Військово-Миколаївського собору і Дмитрівської церкви (Костянтина та Олени) і т.д.
Глава держави поцікавився реставрацією церкви св.Миколи, і зусиллями київської влади щодо спорудження пам'ятника Георгію Гонгадзе. У контексті відновлення національної культурної та духовної спадщини Ющенко приділив окрему увагу проекту Меморіального комплексу жертв голодоморів в Україні.
Президент також відзначив істотне у порівнянні з колишніми роками збільшення міського бюджету. Разом з тим при розгляді представлених проектів глава держави висловив зауваження, що столичній владі не вдалося донести свої плани до пересічних городян, залучити громадський потенціал до їхньої розробки і впровадження.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас