Великі штрафи і можливість позбавлення водійських прав будуть дисциплінувати водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великі штрафи і можливість позбавлення водійських прав будуть дисциплінувати водіїв

1200
Жорсткі фінансові санкції до порушників Правил дорожнього руху і можливість позбавлення водійських посвідчень будуть дисциплінувати водіїв.
Таку думку висловив РБК-Україна керівник МОО "Міжнародна Ліга захисту прав громадян України" Едуард Багіров.
Експерт відзначив, що, відповідно до статистики, у той час коли інспектори ДАІ мали право вилучати водійські посвідчення, в Україні не спостерігалося такої кількості ДТП, як сьогодні.
У той же час він підкреслив, що прийняття нового законопроекту про внесення змін у закони України, що стосуються безпеки дорожнього руху не приведе до обмеження прав водіїв.
"Водій же сам вирішує, порушувати йому правила чи ні. Ніхто ж не змушує його проїжджати на червоне світло або виїжджати на зустрічну смугу руху. Тобто права дисциплінованих водіїв ніяк не будуть порушені.
Але якщо людина вважає, що вона "король доріг" і може собі дозволити порушувати правила та ігнорувати вимоги інспектора ДАІ, в такому випадку нехай вона буде готова до того, що відносно неї будуть застосовуватися жорсткі фінансові санкції, а також і позбавлення прав водія", - відзначив Багіров, додавши, що якщо після прийняття законопроекту буде врятовано життя хоча б однієї людини, то жорсткі заходи, передбачені в ньому, будуть цього варті.
У той же час експерт припустив, що міру покарання за серйозні порушення буде визначати суд, а більш дрібні будуть безпосередньо розглядатися інспектором ДАІ на місці.
На сьогоднішній день, за словами Багірова, у законодавстві України немає положення, що дозволяє співробітникам ДАІ вилучати водійські посвідчення. Інспектор ДАІ може лише скласти протокол і передати його в суд.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас